Frequently asked questions

NKC in a nutshell

Wat heb ik nodig voor deze challenge?

Niet zoveel, dit is een echte plug & play challenge waarvoor je vandaag inschrijft en morgen je gear op orde kunt hebben. De sterke verhalen krijg je er automatisch bij.  

De voorbereiding is namelijk extreem eenvoudig. Pak of leen iedere auto, zet er een set winterbanden onder, regel sneeuwkettingen en vervang de motorolie, ruit- en koelvloeistoffen voor lage temperatuur vloeistof en je bent klaar. De Noordkaap Challenge is kort maar krachtig (13 dagen), vraagt een minimale voorbereiding en kan gereden worden door iedereen met een rijbewijs en doorzettingsvermogen.

Waar en wanneer is de start? 

De Noordkaap Challenge 2019 start op 6 december, in 2020 starten we op 7 februari en op 6 december. De finish is steeds 13 dagen later. De start- en finishlocatie wordt in de loop van het jaar bekendgemaakt. Aanmelden kan via https://www.noordkaapchallenge.com/inschrijven  of stuur een mail naar info@noordkaapchallenge.com.

Cuanto cuesta?

Om een plek te claimen betaal je 850,- euro p.p. tenzij je gebruikmaakt van de early-bird korting, dan wordt het 795,- p.p. Het early-bird tarief geldt tot 1 maart 2019 voor de december 2019 editie, tot 1 mei 2019 voor de februari 2020 editie, tot 1 maart 2020 voor de december 2020 editie enz.  Elk team ontvangt van ons de Noordkaap Challenge stickers, plus het Roadbook met de route en eindbestemming per dag. Ook zorgen we voor een meereizende Crew (fixers + camerateam) en zorgen we ervoor dat er elke nacht een hostel, cabin of hotel op de hoogte is van jullie komst, zodat je alleen nog hoeft in te checken. Over het boeken en betalen van de accommodatie krijgen teams voor vertrek bericht, houd rekening met ongeveer 40-55 euro p.p.p.n. Last but not least, we zorgen voor de mooiste routes en unieke activiteiten die je onderweg mee kunt pakken. Voor alle duidelijkheid, het deelnamegeld wordt gebruikt om organisatiekosten te dekken, daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar Friends of the Challenge, bedrijven en merken die perfect bij ons passen en ons steunen. Elk team haalt geld op voor het goede doel en streeft ernaar minstens de 2K aan te tikken. Vanaf 2020 steunen we stichting Het Vergeten Kind!