Frequently asked questions

NKC in a nutshell

Wat heb ik nodig voor deze NOORDKAAP challenge?

Niet zoveel, dit is een echte plug & play challenge waarvoor je vandaag inschrijft en morgen je gear op orde kunt hebben. De sterke verhalen krijg je er automatisch bij.  

De voorbereiding is namelijk extreem eenvoudig. Pak of leen iedere auto, zet er een set winterbanden onder, regel sneeuwkettingen en vervang de motorolie, ruit- en koelvloeistoffen voor lage temperatuur vloeistof en je bent klaar. De Noordkaap Challenge is kort maar krachtig (13 dagen), vraagt een minimale voorbereiding en kan gereden worden door iedereen met een rijbewijs en doorzettingsvermogen.

Waar en wanneer is de start? 

De eerstvolgende Noordkaap Challenge start op 6 december 2024. Daar wil je bij zijn!
De finish is na 13 fantastische dagen weer terug in Nederland. De Noordkaap Challenge is een feest van de start tot en met de finish en alles er tussenin. 

De start- en finish locatie wordt in de loop van het jaar bekendgemaakt. Maar first things first, aanmelden kan via https://www.noordkaapchallenge.com/inschrijven  of stuur een mail naar info@noordkaapchallenge.com.
Heb je vragen, dan zijn we bereikbaar via ons telefoonnummer 06-833 46 757. 

IS ER EEN MAXIMAAL AANTAL TEAMS?
Ja, helaas wel, wij houden van gezelligheid, maar er zit een limiet aan het aantal teams dat meekan, dat heeft te maken met onze route en de bijbehorende accommodaties en activiteiten. Wil jij in 2024 gáán, meld je dan aan en claim je startnummer. Er is veel interesse, dus ben jij al zeker van je zaak, meld je dan asap aan om een startnummer te reserveren.

Cuanto cuesta?

Om een plek te claimen betaal je 935,- euro p.p. Elk team ontvangt van ons de Noordkaap Challenge stickers, plus het Roadbook met de route en eindbestemming per dag. Ook zorgen we voor een meereizende Crew (fixers + camerateam) en zorgen we ervoor dat er elke nacht een hostel, cabin of hotel op de hoogte is van jullie komst, zodat je alleen nog hoeft in te checken. Je bent daarnaast verplicht om een tracker via ons te huren, zodat we kunnen zien waar iedereen rijdt tijdens de challenge.

Het reserveren van de accommodaties regelen we voor vertrek, houd rekening met ongeveer 70-90 euro p.p.p.n. Last but not least, we zorgen voor de mooiste routes en unieke activiteiten die je onderweg mee kunt pakken. Voor alle duidelijkheid, het deelnamegeld wordt gebruikt om organisatiekosten te dekken, daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar Friends of the Challenge, bedrijven en merken die perfect bij ons passen en ons steunen. Stuur ons een e-mail en ontvang een indicatie van de totale reiskosten. Elk team haalt geld op voor een goed doel dat je graag steunt. Wij hopen dat elk team de 2K aantikt, degene met de hoogste donatie wint de Charity Trophy!