Frequently asked questions

Route

De totale afstand is ongeveer 7.000km door Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. We tikken het meest noordelijke puntje van Europa aan en bezoeken het Noordkaap Globe monument.

Vrijdag 6 december 2024 gaan we weer richting het koude Noorden. De start locatie wordt kort voor vertrek bekendgemaakt. Het zal waarschijnlijk vroeg en donker zijn als het startschot klinkt... Vlak vóór het startsein ontvang je het Roadbook, je treft er de route per dag en de accommodaties per nacht in, plus alle activiteiten onderweg. Laat je verrassen! Na 13 dagen staat jouw bolide weer op Nederlandse bodem. De finish locatie wordt ook in het najaar bekendgemaakt.

Hoe is de scenery waar we doorheen rijden?

Denk aan smashing natuurgebieden, elanden op de weg, sneeuw trails dwars door Scandinavische bossen, het noorderlicht, ijsmeren, langs de Botnische Golf en indrukwekkende gebergten.

Wat gaan we onderweg doen?

De eerste en laatste dag niet zoveel. Dit zijn de dagen dat we ergens willen komen en veel kilometers maken. Maar later in de trip highfiven we de Kerstman in Rovaniemi en kruisen we de Arctic Circle. Dag 7 staan we op de Noordkaap. Hier laten we ons begeisteren door het Noorderlicht. En uiteraard gaan we onderweg kijken naar cool stuff om, al dan niet met de auto, af te vinken. Denk aan ijsrijden (bij voldoende kou), een husky honden ride of een tocht met een sneeuwscooter. Na een nacht door te brengen in het dorp bij de Noordkaap cruisen we terug. 

Waar slapen we?

Een tent kun je achterin gooien maar is pittig als de temperatuur stevig daalt. Daarom hebben we prima slaapplekken uitgekozen waar we ’s avonds klassieke après ski’s kunnen houden. Het wisselt tussen cabins en basic hotels waar je slaapt voor rond de 80 euro per persoon. Onderweg heb je een eigen hotelkamer, maar ook worden er soms cabins met andere teams gedeeld. Altijd is het gezellig.

Kort voor vertrek ontvangen de teams de info om de overnachtingen, ferry overtocht en extra activiteiten onderweg te regelen.