Frequently asked questions

Het goede doel

MAKING GREAT MEMORIES

De Noordkaap Challenge is een geweldige roadtrip om te maken met iemand die je dierbaar is en zo de mooiste herinneringen met elkaar te kunnen maken. We hebben ze al vaak zien komen, teams bestaande uit een ouder met één of meer kinderen, vrienden, vriendinnen, collega's en buurmannen met een bijzondere relatie. De Noordkaap Challenge verbroedert en verbindt, er komen ontberingen en tegenslagen onderweg, maar aan de finish straalt de blijdschap er ondanks vermoeidheid altijd doorheen. 

Het is toch super als je je tijdens deze challenge kunt inzetten voor een goed doel. Kies je eigen favoriete doel om te steunen of zet je in voor het KWF, dat wij een warm hart toedragen. De teams van de Noordkaap Challenge halen gezamenlijk geld op voor een onderzoek naar een nieuw geneesmiddel voor kinderkanker neuroblastoom.

Neuroblastomen zijn tumoren van het zenuwstelsel. Ze komen vooral voor bij kinderen onder de 4 jaar oud. Ongeveer de helft van hen overlijdt uiteindelijk aan de ziekte, vaak omdat deze terugkeert en dan niet meer te behandelen is. Onderzoekers van het Prinses Máxima Centrum gaan daarom in dit project proberen in het laboratorium optimale nieuwe combinaties van geneesmiddelen te vinden. In de hoop aan het eind van het project (over 4 jaar) de eerste stap naar studies in patiënten te kunnen maken.

Dáárom steunen veel teams van de Noordkaap Challenge dit jaar het KWF. Ligt jouw hart bij een ander goed doel? Dan kun je jouw Noordkaap Challenge inzetten voor dát goede doel. 

team-effort

Het is een mooie traditie dat de Noordkaap Challenge teams de wereld een klein beetje mooier maken. Maar er is absolutely no pressure of verplichting om hoge bedragen op te halen, het enige dat we van je vragen is creativiteit en inzet. Kortom, zit jij goed met jouw netwerk of werk je bij een bedrijf dat graag doneert aan het goede doel, ga los. Vraag vooraf aan jouw achterban of ze opdrachten geven tijdens jouw trip die geld opleveren voor het goede doel.