Frequently asked questions

Het goede doel

MAKING GREAT MEMORIES

De Noordkaap Challenge is een geweldige roadtrip om te maken met iemand die je dierbaar is en zo de mooiste herinneringen met elkaar te kunnen maken. We hebben ze al vaak zien komen, teams bestaande uit een ouder met één of meer kinderen, vrienden, collega's en buurmannen met een bijzondere relatie. De Noordkaap Challenge verbroedert en verbindt, er komen ontberingen en tegenslagen onderweg, maar aan de finish straalt de blijdschap er ondanks vermoeidheid altijd doorheen. 

Het is toch super als je je tijdens deze challenge kunt inzetten voor een goed doel. Kies je eigen favoriete doel om te steunen of zet je in voor stichting Het Vergeten Kind, dat wij een warm hart toedragen. Ook in Nederland zijn er kinderen, die het erg moeilijk hebben en zelf weinig mooie herinneringen kunnen maken, door hun problematische thuissituatie en de ernstige problemen die daar zijn. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zelfs zo ernstig, dat deze jonge kinderen niet meer thuis kunnen wonen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Dáárom steunen veel teams van de Noordkaap Challenge Stichting Het Vergeten Kind. Ligt jouw hart bij een ander goed doel? Dan kun je jouw Noordkaap Challenge inzetten voor dát goede doel. 

team-effort

Het is een mooie traditie dat de Noordkaap Challenge teams de wereld een klein beetje mooier maken. Maar er is absolutely no pressure of verplichting om hoge bedragen op te halen, het enige dat we van je vragen is creativiteit en inzet. Kortom, zit jij goed met jouw netwerk of werk je bij een bedrijf dat graag doneert aan het goede doel, ga los. Vraag vooraf aan jouw achterban of ze opdrachten geven tijdens jouw trip die geld opleveren voor het goede doel.