Over ons

We like to travel all over the world and take you with us on an epic ride. And while we're at it, we might as well do something good and give you a memory to last your lifetime. Now that's our legacy.

RAW, RESTLESS, RIGHTEOUS

Na de start van de eerste challenge in 2004 werd het ons al snel duidelijk, in de file op de A2 en samen met een kluitje vergadertijgers luisteren naar een baas is niet echt ons ding. En eigenlijk voor niemand. Dat ruige randje, de constante zoektocht naar het onbekende en verslaving aan avontuur is wat de Challengers met elkaar verbindt. Maar nog belangrijker, de manier waarop we reizen houdt ons scherp en problemen lossen we samen op.

Ooit begonnen we met de Amsterdam Dakar Challenge. De barrels die ophielden met rollen zetten we weer op de weg met elkaar en met de hulp van lokalen. Nadat we weer eens op de grond sliepen bij de plaatselijke garage voor een nachtelijk klus of aanschoven bij de zoveelste bruiloft, weten we dat het leven aan de andere kant niet zoveel verschilt. Het verschil is dat niet iedereen over dezelfde centen kan beschikken. Maar de hoop, zorgen, ambities, vriendschappen, familiebanden en meer maakt ons hetzelfde. ONE WORLD is dan ook waar we in geloven en hoe we op deze aardkloot staan.  

De Noordkaap Challenge bestaat sinds 2011. Behalve naar Dakar, reden we vóór de lancering van deze koude trip meerdere keren naar Peking via de Gobi Woestijn, waar we na aankomst migranten kinderen hebben gesteund. Ook waren we de allerlaatste overlanders voordat de oorlog uitbrak in Syrië. De Red Sea Challenge is daarom drie keer gereden totdat het niet meer ging. Een geweldige trip waarbij de laatste editie het rondje heeft afgemaakt en na Syrië en Jordanië is doorgereden via Egypte, Libië en Tunesië.

Ook hebben we de befaamde Mongol Challenge opgezet die via Kazachstan en Rusland naar de finish in hoofdstad Ulaanbaatar eindigde. Dit is er één voor je bucket list en we werken er hard aan om binnenkort weer een editie te lanceren.

Een andere voor de bucket list is de Bombay Challenge waar we in rickshaws van coast-to-coast zijn gereden in India. Een 100% klassieker die we zeker in de toekomst nog een keer neerzetten.

Daarnaast zijn we ook met een aantal teams de Noordzee overgestoken, heen en terug in een rib-boat in één dag. Gewoon om te kijken of het mogelijk was, het record hebben we gezet op 6 uur en 20 minuten.

Sinds 2011 organiseren we iedere winter de Noordkaap Challenge voor 3FM Serious Request. Onderweg tikken de teams challenges af voor het goede doel. Ruim 750k opgehaald en uitgegroeid tot een van de grootste donateurs voor het Rode Kruis. Daarnaast is het ook een gruwelijk mooi avontuur, met temperaturen van minus 30.

Wij blijven doen wat we doen en werken constant aan nieuwe challenges, verder, extremer, more fun en waar mogelijk voor het lokale goede doel. Stap in onze wereld en ontdek waar jouw grens ligt.