Over ons

We like to travel all over the world and take you with us on an epic ride. And while we're at it, we might as well do something good and give you a memory to last your lifetime. Now that's our legacy.

RAW, RESTLESS, RIGHTEOUS

Na de start van de eerste challenge in 2004 werd het ons al snel duidelijk, in de file op de A2 en samen met een kluitje vergadertijgers luisteren naar een baas is niet echt ons ding. En eigenlijk voor niemand. Dat ruige randje, de constante zoektocht naar het onbekende en verslaving aan avontuur is wat de Challengers met elkaar verbindt. Maar nog belangrijker, de manier waarop we reizen houdt ons scherp en problemen lossen we samen op.

Ooit begonnen we met de befaamde Amsterdam Dakar Challenge waarvan de eerste editie is gestart in 2004 en sindsdien ieder jaar nog steeds rijdt. Nu ruim 2.000 deelnemers aan de start gehad, meer dan 40 edities en meer dan 4 miljoen euro opgehaald voor lokale projecten in Afrika. De barrels die ophouden met rollen zetten we weer op de weg met elkaar en met hulp van de lokale bevolking. Nadat we weer eens op de grond slapen bij de plaatselijke garage voor een nachtelijk klus of aanschoven bij een bruiloft, weten we dat het leven aan de andere kant niet zoveel verschilt. Het verschil is dat niet iedereen over dezelfde centen kan beschikken. Maar de hoop, zorgen, ambities, vriendschappen, familiebanden en meer maakt ons hetzelfde. ONE WORLD is dan ook waar we in geloven en hoe we op deze aardkloot staan.  

De Noordkaap Challenge bestaat sinds 2011. Behalve naar Dakar, reden we vóór de lancering van deze koude trip meerdere keren naar Peking via de Gobi Woestijn, waar we na aankomst migrantenkinderen hebben gesteund. Ook waren we de allerlaatste overlanders voordat de oorlog uitbrak in Syrië. De Red Sea Challenge is daarom drie keer gereden totdat het niet meer ging. Een geweldige trip waarbij de laatste editie het rondje heeft afgemaakt en na Syrië en Jordanië is doorgereden via Egypte, Libië en Tunesië.

Ook hebben we de befaamde Mongol Challenge opgezet, via Kazachstan en Rusland naar de finish in de hoofdstad Ulaanbaatar. Een vette challenge die niet onderdoet voor de Bombay Challenge die we ooit hebben gereden. In een rickshaws van coast-to-coast, dwars door India. Een 100% klassieker die we, net als de Mongol Challenge, in de toekomst nog een keer gaan neerzetten. 

Last but not least zijn we ook met een aantal teams de Noordzee overgestoken, de North Sea Race. Heen en terug in een rib-boat in één dag. Gewoon om te kijken of het mogelijk was, het record hebben we gezet op 6 uur en 20 minuten.

Sinds 2011 organiseren we iedere winter de Noordkaap Challenge in de maand december. Onderweg tikken de teams challenges af voor het goede doel. Naast ruim 1 miljoen euro aan donaties is het ook een gruwelijk mooi avontuur, met temperaturen tot minus 30. 

Wij blijven doen wat we doen en werken constant aan nieuwe challenges, verder, extremer, more fun en waar mogelijk voor het goede doel. Stap in onze wereld en ontdek waar jouw grens ligt.