Tips & tricks

EASY PREP VOOR EEN SNELLE START

De Noordkaap Challenge is all about een easy prep. Je kunt daarom met iedere auto instappen, van een auto die je nog in de schuur had staan tot de leaseauto van je baas. 

Voor een trip naar de kaap heb je serieus weinig nodig, dat is de hele insteek van deze vette challenge, een easy-prep zodat jij zonder teveel hassle kunt instappen en je kunt focussen op wat echt belangrijk is zoals: de jacht op het noorderlicht, vette challenges voor jouw goede doel of gewoon een vette roadtrip. Daarom hier een top 3 met de meest basic fixes die jij moet regelen voordat je kunt starten in de Noordkaap Challenge.

NOORDKAAP CHALLENGE Auto

Onderdeel van de easy prep is de auto. Hier geen eisen aan jouw vierwieler, geen maximum bedrag aan een occasion maar het kan het woon-werk hok zijn dat op je oprit aan het shinen is, of de leasebak van de baas, moeders boodschappenautootje, classics, 2wd, 4wd, cabrio, maar zeker ook de barrel in de schuur. Mocht jij de challenge willen opkrikken door te starten met een unieke en bijzondere bolide, be our guest want dat is precies waarvoor we warmlopen.

NOORDKAAP PREP 1 - Check je banden

Heb jij nog je zomerbandjes eronder liggen, dan wordt het tijd dat je ze gaat wisselen voor winterbanden. Vergeet de all-season banden, hier hebben we ervaring mee en die waren niet altijd positief. Daarom straight forward goede winterbanden. Als wij een bandenpartner hebben slepen we er meestal een deal uit voor de teams om tegen challenge tarief winterbanden op de kop te tikken, inclusief montage. Als dit zo is hoor je dat van ons als je bent ingeschreven. Hoever je wilt gaan in het rubber onder je auto laten we aan jou over. Spikebanden kun je eronder leggen voor extra grip maar je kunt zeker niet met spikes starten omdat ze simpelweg in december verboden zijn in Nederland, Duitsland en Denemarken. Dus je start op winterbanden en wisselt tussen Kopenhagen je banden, een plek die we ook op de terugweg aftikken en waar je de spikes weer kunt wisselen naar winterbanden voordat we het laatste stuk naar huis rijden.

NOORDKAAP PREP 2 - Vloeistoffen

Auto's die nog strak in de lak zitten zullen daar minder last van hebben want daar stromen de min40 liquids door de leidingen. Maar voor de barrels of alle auto's die al wat vaker op de brug hebben gestaan -of eigenlijk alles op wielen waarvan je niet zeker bent dat de vloeistoffen bestemd zijn tegen onder nul temperaturen- is het handig de vloeistoffen te laten verversen.

NOORDKAAP PREP 3 - Sneeuwkettingen

Gooi altijd een setje sneeuwkettingen in je achterbak, check vooraf nog even de maten. Altijd handig en onderdeel van de basics voordat je start in de Noordkaap Challenge. Leg ze al een keer om het rubber zodat je, wanneer het zover is, weet hoe het werkt, beter dan erachter komen in het donker met gevoelstemperatuur min20. Regel ook meteen een setje dunne handschoenen waar jij mee uit de voeten kunt, zodat jouw handen niet blijven plakken aan het staal van de kettingen.

NOORDKAAP PREP 4 - LICHT, VEEL LICHT

Omdat we dagen pakken waarbij de zon zich niet laat zien en we alleen kunnen terugvallen op een aantal uur schemer per dag is het absoluut het overwegen waard om een goede bak licht op je auto te zetten. Deze verstralers gaan jouw team een stuk plezier geven en helpen bij het spotten van rendieren op het talud. Misschien geen directe must have, maar zeker een aanrader.