GOEDE DOEL

KWF

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven.

KWF is er voor al deze Nederlanders. KWF is tegen kanker. Maar meer dan ooit zijn we vóór het leven.

Vóór op tijd erbij zijn, dankzij een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Vóór je leven weer op de rit krijgen, na een zwaar behandeltraject. Vóór de allerbeste behandeling met zo min mogelijk bijwerkingen. En vóór omringd worden door de juiste aandacht en zorg, ook als je niet meer beter wordt. KWF werkt samen met partners in binnen- én buitenland. We verbinden mensen, organisaties en experts om samen tot de beste resultaten te komen. KWF laat van zich horen in politiek Den Haag: omdat we willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, dat er aandacht is voor betere kwaliteit van leven én van sterven, dat dure geneesmiddelen sneller bereikbaar worden en dat er aandacht is voor zeldzame tumoren.

HIER DOEN WE HET VOOR
De teams van de Noordkaap Challenge halen geld op voor een onderzoek naar een nieuw geneesmiddel voor kinderkanker neuroblastoom.

Neuroblastomen zijn tumoren van het zenuwstelsel. Ze komen vooral voor bij kinderen onder de 4 jaar oud. Ongeveer de helft van hen overlijdt uiteindelijk aan de ziekte, vaak omdat deze terugkeert en dan niet meer te behandelen is. Onderzoekers van het Prinses Máxima Centrum gaan daarom in dit project proberen in het laboratorium optimale nieuwe combinaties van geneesmiddelen te vinden. In de hoop aan het eind van het project (over 4 jaar) de eerste stap naar studies in patiënten te kunnen maken.
Lees hier meer over dit onderzoek. Hulp nodig met actievoeren? Gebruik de actiematerialen van KWF.

TEAM EFFORT
Het is een mooie traditie dat de Noordkaap Challenge teams de wereld een klein beetje mooier maken. Maar er is absolutely no pressure of verplichting om hoge bedragen op te halen, het enige dat we van je vragen is creativiteit en inzet. Kortom, zit jij goed met jouw netwerk of werk je bij een bedrijf dat graag doneert aan het goede doel, ga los. Vraag vooraf aan jouw achterban of ze opdrachten geven tijdens jouw trip die geld opleveren voor het goede doel. 

Wil jij meedoen aan de Noordkaap Challenge en voor KWF rijden? Dankzij een onvergetelijke reis kun jij ervoor zorgen dat een belangrijk onderzoek voor jonge kinderen met kinderkanker neuroblastoom gedaan wordt.   

Samen met jullie als actievoerders kan KWF het verschil maken voor kinderen die geraakt zijn door kanker. Het leven zoveel mogelijk kunnen leven. Daar doen we samen alles voor. Meer weten over het werk van KWF.

Via de teampagina kan elk team online fondsen werven.  Iedere online donatie wordt minus de bankkosten en kosten van het betalingsplatform – zoals Ideal, Mollie en PayPal – na afloop van de challenge rechtstreeks overgemaakt naar het goede doel dat wordt gesteund door het team. De donaties gaan dan via Stichting Challenge for Charity Foundation, gevestigd te Uraniumweg 17, 3542AK in Utrecht, naar de door de teams gekozen goede doelen.

Meld je vrijblijvend aan en ontvang alle info over deelname via deze link: inschrijven