KITESURFEN OP NOORDKAAP SUCCES

Na eerst een dag vastgezeten te hebben op de Noordkaap vanwege te harde wind waren de vooruitzichten er niet beter op geworden op de dag van de challenge, donderdag 13 december 2018. De lokale vissers bleven in hun havens en raadden het Kevin zeker af om te gaan kitesurfen. Wereldkampioen Kevin Langeree wilde echter doorzetten met zijn poging om bij de Noordkaap te kitesurfen voor 3FM Serious Request.

Omdat het vooruitzicht niet beter werd, met een verwachte windkracht 8/9, is toch besloten te gaan, om 06:00 op om naar de beste spot te hiken, door de rotsen op weg naar de Noordkaap. Het schemerlicht kwam langzaam op waardoor de Noordkaap beter zichtbaar werd en de condities van de Barentszee zich toonden.

Het pad naar de kust werd uitgezet door een lokale visser die was meegegaan vanuit het meest noordelijke vissersdorp van Europa. Beschutting werd gezocht in de baai omdat de combinatie harde wind en ijs ervoor zorgden dat Kevin en de crew letterlijk onderuit werden gehaald. Kevin heeft langs de kust meerdere spots bekeken, maar omdat de day twilight aan 'kracht' toenam moest er snel worden besloten.

De kite werd opgeblazen in de luwte van een rotspartij. Tegengehouden aan zijn harnas door de crew werd de kite opgelaten. Met een jump van de rotsen maakte Kevin de sprong naar de Barentszee. Heftige vlagen die over de Noordkaap rotsen op de zee neerkwamen maakten het haast onmogelijk om te kiten onder deze extreme, koude omstandigheden. Maar het is hem gelukt.

Een vlaag met windkracht 9 drukte de kite uiteindelijk na ruim 30 minuten tegen de zee waardoor de poging werd gestaakt maar geslaagd was. Euforie van Kevin én de Noordkaap Challenge crew op de kust was wat resteerde na geslaagde poging. Hoog in hun energie werd de tocht terug ingezet. Na circa 1 uur lopen waren ze terug bij de crew auto's waarna ze tijd nodig hadden om alles te re-packen en terug te gaan naar hun uitvalbasis in Honningsvag.

Deelnemers van de Noordkaap Challenge trotseren kou en donkere ijswegen, zien dagenlang de zon niet opkomen en jagen op het Noorderlicht. Onderweg voeren de 23 teams afkomstig uit Nederland, Belgie, Zwitserland en Canada coole opdrachten uit, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Ook hen is niets te gek! Steun de teams en vooral het Rode Kruis en DONEER NU

De fotoserie en videoclip kun je binnenkort vinden op de Facebookpagina van de Noordkaap Challenge. Media kan beeldmateriaal opvragen via info@noordkaapchallenge.com.