Frequently asked questions

Trophies

Wil jij er één binnenhalen?

Dat kan. Het team dat de meest creatieve, coole opdracht aftikt tijdens de challenge, kan de Arctic Trophy winnen! Ligt jouw kracht op een ander vlak, dan kun je ook gaan voor de hoogste score op de Karma-meter. Voorafgaand en tijdens de Noordkaap Challenge kun je jouw charme en overtuigingskracht inzetten om geld op te halen voor het goede doel. Die donaties dragen direct bij aan jouw Karma-meter.

Het is een team-effort

Het is een mooie traditie dat de Noordkaap Challenge teams de wereld een klein beetje mooier maken. Maar er is absolutely no pressure of verplichting om hoge bedragen op te halen, het enige dat we van je vragen is creativiteit en inzet. Kortom, zit jij goed met jouw netwerk of werk je bij een bedrijf dat graag doneert aan het goede doel, ga los. Vraag vooraf aan jouw achterban of ze opdrachten geven tijdens jouw trip die geld opleveren voor het goede doel.

Welk goede doel?

Duizenden kinderen krijgen niet de kans om kind te zijn, door ernstige problemen in hun thuissituatie. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo ernstig, dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Daarom steunen we met de Noordkaap Challenge teams Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige en/of instabiele thuissituatie en voor velen onzichtbaar zijn. Kijk voor meer informatie over hun werk op www.hetvergetenkind.nl.