HET VERGETEN KIND

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. 

Bram (6 jaar) woont sinds een jaar op een crisisgroep voor kleine kinderen. Zijn moeder was verslaafd aan alcohol en zwierf vaak op straat. Zijn vader was agressief en kon de zorg niet aan. Op een nacht ging het gruwelijk mis en heeft hij Bram van het balkon gegooid. De botbreuken van Bram zijn intussen genezen. Maar het trauma dat hij heeft opgelopen nog lang niet. Hij begrijpt niet waar zijn moeder is en waarom hij haar nooit meer ziet. Hij mist haar heel erg. Op de groep is Bram teruggetrokken en angstig, vooral voor harde geluiden. ‘s Nachts plast hij nog in zijn bed en wordt hij vaak huilend wakker, roepend om zijn moeder. Er wordt gezocht naar een pleeggezin, maar vooralsnog lukt het niet een plekje voor hem te vinden.

Duizenden kinderen krijgen niet de kans om kind te zijn, door ernstige problemen in hun thuissituatie. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo ernstig, dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Daarom steunen wij Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige en/of instabiele thuissituatie en voor velen onzichtbaar zijn. Kijk voor meer informatie over hun belangrijke werk op www.hetvergetenkind.nl

Wil jij meedoen aan de Noordkaap Challenge en voor Stichting Het Vergeten Kind rijden, dan zullen zij jou voorzien van alle ins & outs en tips om fondsen te werven. Dankzij een onvergetelijke reis kun jij ervoor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen in Nederland een steuntje in de rug krijgen.   

Meld je vrijblijvend aan en ontvang alle info over deelname via deze link: inschrijven