HET VERGETEN KIND

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. De Noordkaap Challenge zet zich in om de wereld voor deze kinderen een klein beetje mooier te maken.

MAKING GREAT MEMORIES
De Noordkaap Challenge is een geweldige roadtrip om te maken met iemand die je dierbaar is, om zo de mooiste herinneringen met elkaar te kunnen maken. We hebben ze al vaak zien komen, teams bestaande uit een ouder met één of meer kinderen, vrienden, collega's en buurmannen met een bijzondere klik. De Noordkaap Challenge verbroedert en verbindt, er komen ontberingen en tegenslagen onderweg, maar aan de finish straalt de blijdschap er ondanks vermoeidheid altijd doorheen. 

Het is toch te gek dat je je tijdens deze challenge kunt inzetten voor kinderen in Nederland, die het moeilijk hebben en zelf weinig mooie herinneringen kunnen maken, door hun thuissituatie en de ernstige problemen die daar zijn. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zelfs zo ernstig, dat deze jonge kinderen niet meer thuis kunnen wonen en veelvuldig verplaatst worden.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Dit gaat ons aan het hart en dáárom steunen we Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor deze kinderen en zorgen voor positieve ervaringen, die ieder kind nodig heeft. Kijk voor meer informatie over hun werk op www.hetvergetenkind.nl.

TEAM EFFORT
Het is een mooie traditie dat de Noordkaap Challenge teams de wereld een klein beetje mooier maken. Maar er is absolutely no pressure of verplichting om hoge bedragen op te halen, het enige dat we van je vragen is creativiteit en inzet. Kortom, zit jij goed met jouw netwerk of werk je bij een bedrijf dat graag doneert aan het goede doel, ga los. Vraag vooraf aan jouw achterban of ze opdrachten geven tijdens jouw trip die geld opleveren voor het goede doel. Stichting het Vergeten Kind kan helpen met informatie, boekjes en tips om jullie fondsenwerving een boost te geven.

Wil jij meedoen aan de Noordkaap Challenge en voor Stichting Het Vergeten Kind rijden, dan zullen wij jou voorzien van alle ins & outs en tips om fondsen te werven. Dankzij een onvergetelijke reis kun jij ervoor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen in Nederland een steuntje in de rug krijgen.   

Meld je vrijblijvend aan en ontvang alle info over deelname via deze link: inschrijven